NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

Intel vs. AMD
Choď na stránku 1, 2  Ďalší
 
Odoslať novú tému   Táto téma je zamknutá bez možností úpravy príspevkov a písania odpovedí    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Off Topic
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut Júl 05, 2005 9:03 pm    Predmet: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

Ktory z procakov (Intel Pentium 4 3.0GHz 800MHz Prescott, AMD Athlon64 3200+ Socket 939) by ste dali do Linuxoveho serveru kde bude bezat 32bit distribucia (apache, mysql, pgsql, postfix...)? Na vyber su len tieto dva, ziadny opteron, xeon alebo itanium. D'
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Anonymný






PríspevokZaslal: Ut Júl 05, 2005 9:09 pm    Predmet: Re: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:
Ktory z procakov (Intel Pentium 4 3.0GHz 800MHz Prescott, AMD Athlon64 3200+ Socket 939) by ste dali do Linuxoveho serveru kde bude bezat 32bit distribucia (apache, mysql, pgsql, postfix...)? Na vyber su len tieto dva, ziadny opteron, xeon alebo itanium. D'


vzhladom na skusenost ze klasicky stary 32 bitovy athlon je rychlejsi ako ekvivalentne taktovany taktovany treskot, tak by som jednoznacne volil athlon64; okrem toho by si mohol prekompilovat veci ktore menujes na obraz svoj a nepouzit tie 32 bitove dodane distribuciou co by mohlo tiez celkom slusne napomoct vyssiemu vykonu
Návrat hore
foxdie
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 07.04.2005
Príspevky: 41

PríspevokZaslal: Ut Júl 05, 2005 10:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Intel rulez

btw: toto je tema na flameware Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut Júl 05, 2005 11:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

flameware budem nelutostne mazat. Mne ide o serioznu vec.
foxdie: preco by si prave intel dal?
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Anonymný






PríspevokZaslal: St Júl 06, 2005 7:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:
foxdie: preco by si prave intel dal?


lepsie kuri Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat hore
cievo
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 936
Bydlisko: Vrútky, Slovensko

PríspevokZaslal: St Júl 06, 2005 10:54 am    Predmet: Mno... Odpovedať s citátom

Mno ja preferujem AMD. Ale ked to tak zoberes, tak jadro skompiluje na paltformu kt potrebujes takze potom uz vykon zalezi priamo od rychlosti a of FSB procesora.
_________________
...Good question is half of the answer...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St Júl 06, 2005 11:07 am    Predmet: Odpovedať s citátom

si: njn, o kurenie mi nejde, to nie je problem odstranit, ide mi o __vykon__.
cievo: to viem, prave preto potrebujem od niekoho poradit ktory mal oba procaky v ostrej prevadzke. Vsade som nasiel testy, ako na tom bezia hry a ine somariny, ale to co som chcel tam nebolo.
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Tesla
Prieborník
Prieborník


Založený: 28.02.2005
Príspevky: 199
Bydlisko: Lučenec

PríspevokZaslal: So Júl 09, 2005 10:55 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam AMD Duron 850MHz a da sa porovnat s Celeron-om 1700...
ono sice mi odchadzaju zariadenia Smile (co bude asi kvoli MB) je to fakt dobre CPU no treba mu dobre chladenie. (s pasivnym chladicom si nevystaci a s aktivnym ma teplotu 28°C aj to len ked som tam natrepal plno pasty...)
_________________
Now when the gates are no longer shut
I withdraw from the light of the sun
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 10:36 am    Predmet: Odpovedať s citátom

to ze tam nakydas vela pasty nie je dobre, kedze prebytocna sa ti odtial vytlaci... a co som mal moznost osahat prescotta pred 2ma dnami tak mal teplotu 35C a motherboard mal 38C Smile a to tam mal defaultny chladic Smile, to moj barton ma 48C Smile
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
bufobufo
Používateľ
Používateľ


Založený: 15.01.2005
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 3:26 pm    Predmet: Re: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:
Ktory z procakov (Intel Pentium 4 3.0GHz 800MHz Prescott, AMD Athlon64 3200+ Socket 939) by ste dali do Linuxoveho serveru kde bude bezat 32bit distribucia (apache, mysql, pgsql, postfix...)? Na vyber su len tieto dva, ziadny opteron, xeon alebo itanium. D'

nemam ani s jednim zadny zkusenosti, ale asi bych radsi vzal ten 64-bit... precijenom do budoucna by se asi hodil vic...(teda jestli ti na tom zalezi Smile )
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tesla
Prieborník
Prieborník


Založený: 28.02.2005
Príspevky: 199
Bydlisko: Lučenec

PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 9:10 pm    Predmet: Re: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

Ehm ako ma na 64 bit CPU bezat 32 bit OS???
Inac nechajte si 3200+ na nejake hry a netrepte ich na server...
Predsa nechceme mat stroje ako google...
A server je zatazeny hlavne na diskoch, RAM, a sieti na CPU velmi nezalezi
_________________
Now when the gates are no longer shut
I withdraw from the light of the sun
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 9:40 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

tesla: predsa nebudem rvat RHEL alebo inu distribuciu (moja oblubena zatial nie je official 64bit) len koli tomu ze tam mam 64bit Smile. A ako iste vies na 64bit procakoch vedia bezat aj 32bit veci Smile. Cize podla teba staci mat 233MMX s 2GB ramky a SATA diskami a pojde mi to tak ako na A64? Smile
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Tesla
Prieborník
Prieborník


Založený: 28.02.2005
Príspevky: 199
Bydlisko: Lučenec

PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 11:22 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

To som nevelel, no uz viem.
Nie na 233 ti to nepojde ako na 64 ale ked si uz chcel radu mal si napisat na co to chces
ako vravi cievo:
Citácia:
...Good question is half of the answer...

_________________
Now when the gates are no longer shut
I withdraw from the light of the sun
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Anonymný






PríspevokZaslal: Ne Júl 10, 2005 11:58 pm    Predmet: Re: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

Tesla Napísal:
Ehm ako ma na 64 bit CPU bezat 32 bit OS???
Inac nechajte si 3200+ na nejake hry a netrepte ich na server...
Predsa nechceme mat stroje ako google...
A server je zatazeny hlavne na diskoch, RAM, a sieti na CPU velmi nezalezi


vidim ze si este nezazil napriklad nieco taketo:
Kód:
22:34:11 up 143 days,  6:45,  5 users,  load average: 1019.24, 785.45, 1017.35

bol to sice dost vynimocny pripad, bezne sa na tom stroji pohybuje load "len" v rozmedzi 10 - 100; ale dufam ze mi nebudes tvrdit ze taky lepsi procak by mi tam nepomohol... (stroj je Athlon XP2500+ s 2 GB RAM, siet zrovna moc pretazena nie je, ono vela malych requestov na http (za ktorymi sa skryva velky select na mysql Very Happy ) nezabije ani tak siet ako skor procak a pamat....)
Návrat hore
Tesla
Prieborník
Prieborník


Založený: 28.02.2005
Príspevky: 199
Bydlisko: Lučenec

PríspevokZaslal: Po Júl 11, 2005 12:28 am    Predmet: Re: Intel vs. AMD Odpovedať s citátom

Jasne ked je to velky projekt s MySQL , php alebo inymi web aplikaciami tak treba rychly procak...
_________________
Now when the gates are no longer shut
I withdraw from the light of the sun
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Táto téma je zamknutá bez možností úpravy príspevkov a písania odpovedí    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Off Topic Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalší
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 126 days 7 hours 03 minutes | Average Load: 1.79, 1.61, 1.23

linux.nfo.sk topic RSS feed