NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

cron a cas scriptu

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Démony - Daemons
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ajo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 22.02.2005
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 9:34 am    Predmet: cron a cas scriptu Odpovedať s citátom

Zdravim, mam nasledovny problem:
zadam si do cronu script v bash
a vyzera to tak ze ide len do urciteho
casu, proste nedojde do konca

ked ho pustim z konzoly tak je to OK
trva mu to asi 8 - 11 min.

z crona to vyzera ze taku stvrtinu a prestane

nevie niekto kde hladat riesenie...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dsf
Anonymný





PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 10:10 am    Predmet: re Odpovedať s citátom

... no mozes aj tu, ale to by si musel riadne napisat tu otazku, lebo tebe sa zda ze je jasna a ze si poskytol dostatok informacii, ale (aspon pre mna) ver, ze z toho co si napisal mozem len hadat o co ide Twisted Evil
Návrat hore
ajo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 22.02.2005
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 10:52 am    Predmet: Odpovedať s citátom

- mam script
- spustim ho z konzoly
- ide asi 11 minut skonci a urobi co ma
- ten isty script spusti cron
- ide asi 3 min. a skonci, nedorobi co ma ale nieco urobi


a ide mi o toto :

nie je niekde definovany nejaky max. cas?
nie je nieco co z bezp. dovodov ten script
po urcitom case zastavi, vyrazi.... ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
timelord
Site Admin
Site Admin


Založený: 14.01.2005
Príspevky: 913
Bydlisko: Vancouver, British Columbia, Canada

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 1:04 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokial nemas presmerovane vystupy do /dev/null , tak ak script v crone na niecom rachne, tak cron posle rootovi maila s vystupom, kde s vysokou pravdepodobnostou najdes chybovu hlasku.

Skopiruj sem radsej ten Tvoj script a mozno budeme mudrejsi, lebo dal si naozaj len vseobecny popis, ktory velmi nepomoze vyriesit Tvoj problem.

Pokial Ti ale ide len o odpoved na Tvoje otazky, tak na obe odpoviem: NIE (aspon som o tom presvedceny)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cievo
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 936
Bydlisko: Vrútky, Slovensko

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 1:35 pm    Predmet: Mno... Odpovedať s citátom

Pastni ten skript....pravdepodobne niektore prikazy sa nepustia pretoze skript pod cronom nemam poriadne nastavene PATH Smile

Stalo sa mi to viackrat, ze som na to zabudol.
_________________
...Good question is half of the answer...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
dsf
Anonymný





PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 2:23 pm    Predmet: re Odpovedať s citátom

... alebo to krachne na nejakej operacii kvoli nedostatocnym pravam ...
Návrat hore
backslash
Prieborník
Prieborník


Založený: 08.01.2005
Príspevky: 189
Bydlisko: SNV

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 5:02 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja by som to asi urobil tak, ze by som si presmeroval vystup skriptu do nejakeho log suboru a potom ho studoval, ze preco rachlo. Implementacia logovania nie je taka hrozna a posluzi aj v buducnosti. Popripade aj syslog moze nieco povedat, zalezi od toho, co ten skript robi.
_________________
Keď nevieš, tak nefušuj!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ajo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 22.02.2005
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 8:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

ten script je v podstate jeden riadok a povodne to bol fping ale ako
hovorim niekde mi to viazne....
vystup je smerovany do suboru a potom som chcel kontrolovat
co sa deje na sieti v noci (v praci)
ked som dal rozsah siete cely tak tam nic nebolo (netusim preco)
ale od .1 napr. .20 ok
ale zase od .1 do .50 uz zase nic

tak som potom dal ping do cyklu a kazdy jeden vystup do suboru
a v subore boli pingi tak do 16 - 20 ip adries a tam to skoncilo

ked som ten isty script spustil z konzoly tak tam bolo pekne pod
sebou 254 pingnutych adries (ked zili OK ked nie takl NO)

cesty pouzivam absolutne

a este som si vsimol ze ked som dal do cyklu fping namiesto pingu
"dosiel dalej" cize v tom subore ich bolo viac asi do 36 - 40 (co pripisujem
tomu ze fping je rychlejsi hlavne na zive stroje )
no z konzoly zase ok Confused

ja uz neviem... a este som spravil jeden script ktory namiesto
pingu proste tresol datum do suboru, potom sleep 30 a v cykle
300x - a to islo ako hodinky aj v crone

ja mam podozrenie na nejake bezpecnostne bohvieco...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ajo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 22.02.2005
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 9:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

google and cron...
CRON - Calorie Restriction with Optimal Nutrition
Razz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
timelord
Site Admin
Site Admin


Založený: 14.01.2005
Príspevky: 913
Bydlisko: Vancouver, British Columbia, Canada

PríspevokZaslal: Št Sep 21, 2006 10:24 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Trosku komplikovane na moj vkus. Co takto skusit pouzit nmap ? Do cronu potom staci zadat jeden prikaz, napr.

Kód:
nmap -sP 192.168.1.0/24 -oN /root/vystup.txt 1>/dev/null 2>/dev/null


cize zisti, ake IPcka su v sieti 192.168.1.0/24 v tej chvili zive a vysledok zapise do suboru /root/vystup.txt

Nic viac, nic menej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ajo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 22.02.2005
Príspevky: 30

PríspevokZaslal: Pi Sep 22, 2006 6:06 am    Predmet: Odpovedať s citátom

ono tych moznosti je viac a aj jednoduhsich urcite...
ja len nechapem preco sa tak zachoval...

(aj ked fping -g 192.168.1.0/24 nie je 2x zlozite.... )
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Démony - Daemons Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 39 days 0 hours 39 minutes | Average Load: 0.19, 0.34, 0.42

linux.nfo.sk topic RSS feed