NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

Aktualny kurz v PHP (euro)

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> PHP
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
samot
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 09.01.2005
Príspevky: 56
Bydlisko: Vavrecka 80

PríspevokZaslal: So Mar 29, 2008 5:17 pm    Predmet: Aktualny kurz v PHP (euro) Odpovedať s citátom

caute mam taky mensi problemik Smile

<?php
class Aktualny_kurz
{
var $kurz;
var $cena;

function premen($cena) {
$xml = simplexml_load_file("http://www.nbs.sk/KL/AKTKLSL.XML");
foreach($xml->rateList->rate as $Nazov)
{
if($Nazov->ccyCode=="EUR")
{
$euro = "$Nazov->value";
$prepocitaj_kurz = $cena / "$Nazov->value";
echo round("$prepocitaj_kurz,-3");
}
}
$this->kurz = $cena;
}
}
?>

vytvoril som si triedu na aktualny kurz EURO a chcem vypisat cenu v EURO na vypise z DB

$ucet = new Aktualny_kurz("", true);
$ucet->premen($this->cena);
$b = ''.$ucet->kurz.' ';
echo "<br><br>";
echo $b;


$html .= $uvodny;
$html .= '<table>';
$html .= '<tr><td class="bg">Rok vyroby</td><td>'. $this->rokvyroby .'</td></tr>';
$html .= '<tr><td class="bg">Najazdene</td><td>'. number_format( $this->najazdene, 0, '.', ' ' ) .' km</td></tr>';
$html .= "<tr><td class='bg'>EU :</td><td>$b</td></tr>";

a neviem ako to vypisat do $html ... skusal som vselico ale neslo stale bud chyba alebo prazdny riadok ludia prosim pomozte .. dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
coolll.sk
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ


Založený: 05.09.2007
Príspevky: 56
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So Mar 29, 2008 5:52 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Skus si to niako debugovat a skusat

ale myslim si ze ti v triede chyba constructor
Kód:
function __construct()


ale v starsich php sa to robi asi takto
Kód:
function nazov_triedy()


potom
Kód:
$euro = "$Nazov->value";
$prepocitaj_kurz = $cena / "$Nazov->value";
echo round("$prepocitaj_kurz,-3");

odstran uvodzovky: pri prvom je to zbytocne, pri druhom ti to asi nebude delit, a pri tretom ti to nezaokruhli

a este
Kód:
$ucet->premen($this->cena);

to $this->cena neviem ci je dobre logicky by to mohlo byt ale radsej by som to dal na $ucet->cena
a okrem toho tomu riadku nechapem pretoze do tej metody by si mal dat konkretnu hodnotu, alebo hodnotu z premennej mimo tiedy
_________________
Pre help vyuzivaj aj www.google.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> PHP Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 195 days 8 hours 25 minutes | Average Load: 0.25, 0.31, 0.34

linux.nfo.sk topic RSS feed