NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

BUG();

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Off Topic
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Anonymný






PríspevokZaslal: Ne Okt 09, 2005 1:32 pm    Predmet: BUG(); Odpovedať s citátom

mam nasledovny problem:
pocas behu stroja sa mi v dmesg objavia taketo hlasky:
Kód:

kernel BUG at slab.c:1439!
invalid operand: 0000
CPU:    0
EIP:    0010:[<c012bffa>]    Not tainted
EFLAGS: 00010002
eax: 170fc2ad   ebx: 003d5180   ecx: c281a1c8   edx: c1000020
esi: d4708000   edi: d47083c4   ebp: c2823ef8   esp: c2823ed8
ds: 0018   es: 0018   ss: 0018
Process kswapd (pid: 5, stackpage=c2823000)
Stack: c281a1c8 d4708000 d4708d20 d47083c0 00000246 d4708ba4 d47083c4 d4708d24
       c2823f08 c0136135 c281a1c8 d47083c4 c2823f24 c01382e4 d47083c4 c2071290
       00000000 c2071290 c02a9ff0 c2823f54 c012d3dd c2071290 000001d0 c2822000
Call Trace:    [<c0136135>] [<c01382e4>] [<c012d3dd>] [<c012d60c>] [<c012d673>]
  [<c012d849>] [<c012d8ac>] [<c012d9dd>] [<c0105000>] [<c01056ab>] [<c012d950>]

Code: 0f 0b 9f 05 d3 4d 27 c0 8b 4d 08 8b 55 ec b8 71 f0 2c 5a 03

(a skor ci neskor to odnesie aj neaky podstatnejsi proces ako kswapd ktory vzhladom na relativny dostatok pamate v stroji mi velmi chybat nebude) a stroj sa skor ci neskor rebootne (bud sam, zareaguje watchdog alebo mu k tomu pomozem)

inkriminovany kus kodu jadra vyzera nasledovne:
linux-2.4.31/mm/slab.c:
Kód:

static inline void kmem_cache_free_one(kmem_cache_t *cachep, void *objp)
{
        slab_t* slabp;

        CHECK_PAGE(virt_to_page(objp));
        /* reduces memory footprint
         *
        if (OPTIMIZE(cachep))
                slabp = (void*)((unsigned long)objp&(~(PAGE_SIZE-1)));
         else
         */
        slabp = GET_PAGE_SLAB(virt_to_page(objp));

#if DEBUG
        if (cachep->flags & SLAB_DEBUG_INITIAL)
                /* Need to call the slab's constructor so the
                 * caller can perform a verify of its state (debugging).
                 * Called without the cache-lock held.
                 */
                cachep->ctor(objp, cachep, SLAB_CTOR_CONSTRUCTOR|SLAB_CTOR_VERIFY);

        if (cachep->flags & SLAB_RED_ZONE) {
                objp -= BYTES_PER_WORD;
                if (xchg((unsigned long *)objp, RED_MAGIC1) != RED_MAGIC2)
                        /* Either write before start, or a double free. */
                        BUG();  // <- a toto je uz ten bug na ktorom to zleti...


no a kedze som lama strasne leniva, tak to skusim hodit sem do plena ci sa s tym uz niekto nestretol a pripadne nevie co s tym... Smile
Návrat hore
Tesla
Prieborník
Prieborník


Založený: 28.02.2005
Príspevky: 199
Bydlisko: Lučenec

PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 6:25 pm    Predmet: Re: BUG(); Odpovedať s citátom

Psychac!
Ty sa chces pustat do debugovania jadra?
Ok, ok.
Ale myslim ze tu ti nik nepomoze... aspon ja nie

EDIT: Ale predsa skus take finty ze:
1: neviem co to je ale ak to nemusis davat do kernelu tak ho tam nepridaj
2: daj nejake info o systeme, prebehni gumou po ramke pozri HW.
Lebo sa mi vcera stalo ze bootujem kernel panic a ja som nevedel co to je a to mi zhorela RAMka len tak z nicoho nic.
3: skus este vypnut swap oddiel.
4: cez fdisk vymaz a znovu vytvor o 8MB mensi swap.
5: pouzi Memtest.
6: zakomentuj tu funkciu.

--To je vsetko co ma napadlo--
_________________
Now when the gates are no longer shut
I withdraw from the light of the sun
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Anonymný






PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 8:05 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

1. nie je v nom nic co nepotrebujem Smile
2. este podstatne info je, ze sa to podla vsetkeho tyka niecoho s high mem support (4G), stroj ako taky ma 2 GB pamate
3. to robim uz viac-menej pravidelne, aj som ho uz testoval cez mkswap -c ci v nom nie su badblocky, ale ako som uz pisal, skor ci neskor zarve na tejto chybe aj nieco ine a stroj ide postupne het...
4. kedze sa to prejavi aj pri vypnutom swape, tak toto je bezpredmetne
5. bohuzial ale toto nie je tak jednoduche (aj ked vzhladom na vylucenie jednej z moznosti chyb by bolo rozumne), ale kedze sa to opakovane prejavuje na konkretnej funkcii jadra, tak to netipujem na HW chybu pamate (taku srandu som uz parkrat zazil a prejavovalo sa to rozne, ale nie takto Smile )
6. pokial zakomentim len volanie funkcie BUG(); tak tym nic neziskam; akurat pridem o moznost diagnostiky; pokial vyrazim celu funkciu kde k tomu dochadza, tak nedokazem skompilovat jadro, lebo ta funkcia je zas volana niekde inde....

PS: moj osobny odhad je ze je to chyba v memory managemente jadra a asi najjednoduchsim riesenim bude prechod na 2.6.x ktore maju ten memory management uz Xkrat prekopany oproti 2.4.x; akurat sa este musim dopracovat ku zdrojakom na modul k jadru, ktory mi ho umoznuje ovladat cez siet aj ked mi skape cely userspace a nemusim utekat vela kilometrov ku konzole aby som to z nej rebootol Smile ; tento modul mam zatial len vo verzii k jadram 2.4.x Sad
Návrat hore
cievo
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 936
Bydlisko: Vrútky, Slovensko

PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 8:43 pm    Predmet: Mno... Odpovedať s citátom

Skus este 2.4.31-rc1 i ked nevidim v changelogu nejaku opravenu chybu co sa tvojho problemu tyka a napis ako si dopadol.

Co sa tyka zatuhnuteho userspace tak ja osobne pouzivam softwarovy watchdog.

Ten modul pre reboot masiny na dialku som sa snazil prekopat na 2.6.x jadra ale najak ma to prestalo bavit (asi si na buduce vypnem ICQ a budem mat viacej casu pre seba Smile)
_________________
...Good question is half of the answer...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 8:50 pm    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

cievo Napísal:
Skus este 2.4.31-rc1 i ked nevidim v changelogu nejaku opravenu chybu co sa tvojho problemu tyka a napis ako si dopadol.

Co sa tyka zatuhnuteho userspace tak ja osobne pouzivam softwarovy watchdog.

Ten modul pre reboot masiny na dialku som sa snazil prekopat na 2.6.x jadra ale najak ma to prestalo bavit (asi si na buduce vypnem ICQ a budem mat viacej casu pre seba Smile)

ale rozpravali sme sa dneska s autorom toho modulu ohladne portacie na 2.6.x a povedal ze sa na to pozrie Smile, ja na to tjez cakam a to jedine ma odradza od prechodu na 2.6.x Smile
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
cievo
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 936
Bydlisko: Vrútky, Slovensko

PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 8:53 pm    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:
cievo Napísal:
Skus este 2.4.31-rc1 i ked nevidim v changelogu nejaku opravenu chybu co sa tvojho problemu tyka a napis ako si dopadol.

Co sa tyka zatuhnuteho userspace tak ja osobne pouzivam softwarovy watchdog.

Ten modul pre reboot masiny na dialku som sa snazil prekopat na 2.6.x jadra ale najak ma to prestalo bavit (asi si na buduce vypnem ICQ a budem mat viacej casu pre seba Smile)

ale rozpravali sme sa dneska s autorom toho modulu ohladne portacie na 2.6.x a povedal ze sa na to pozrie Smile, ja na to tjez cakam a to jedine ma odradza od prechodu na 2.6.x Smile

Ked bude daj mi znat Smile
_________________
...Good question is half of the answer...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 8:58 pm    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

cievo Napísal:
fixinko Napísal:
cievo Napísal:
Skus este 2.4.31-rc1 i ked nevidim v changelogu nejaku opravenu chybu co sa tvojho problemu tyka a napis ako si dopadol.

Co sa tyka zatuhnuteho userspace tak ja osobne pouzivam softwarovy watchdog.

Ten modul pre reboot masiny na dialku som sa snazil prekopat na 2.6.x jadra ale najak ma to prestalo bavit (asi si na buduce vypnem ICQ a budem mat viacej casu pre seba Smile)

ale rozpravali sme sa dneska s autorom toho modulu ohladne portacie na 2.6.x a povedal ze sa na to pozrie Smile, ja na to tjez cakam a to jedine ma odradza od prechodu na 2.6.x Smile

Ked bude daj mi znat Smile

yop neboj Smile
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Anonymný






PríspevokZaslal: Po Okt 10, 2005 9:27 pm    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

cievo Napísal:
Skus este 2.4.31-rc1 i ked nevidim v changelogu nejaku opravenu chybu co sa tvojho problemu tyka a napis ako si dopadol.

hmm asi skor pockam na ten modul Smile
jeho autor sa dnes pri napchavani sa palacinkami tvaril vcelku pozitivne ked som ho ziadal o tu portaciu (a tiez suhlasil s tym ze zmena na 2.6.x mi asi pomoze s tymto problemom Smile )
cievo Napísal:

Co sa tyka zatuhnuteho userspace tak ja osobne pouzivam softwarovy watchdog.

toho pouzivam tiez, ale nie je to vseliek a zavse sa stane ze nezareaguje (ono sa stava napriklad to ze nove procesy sa uz spustit nedaju, takze sa na stroj neda prihlasit, visi na nom kopa vytuhnuteho bordelu ale zrovna havkod este neskapal Smile )
Návrat hore
linker
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 92
Bydlisko: Myjava

PríspevokZaslal: Ut Okt 11, 2005 1:12 pm    Predmet: toto by ta mohlo zaujimat Odpovedať s citátom

LCD display na USB pomocou FT232 aj s hardware watchdog Smile
http://www.tldp.org/linuxfocus/English/March2003/article286.shtml
_________________
[ if it moves, compile it ] www.gentoo.org
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
timelord
Site Admin
Site Admin


Založený: 14.01.2005
Príspevky: 913
Bydlisko: Vancouver, British Columbia, Canada

PríspevokZaslal: Ut Okt 11, 2005 2:10 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja viem ze offtopic, ale k tomu modulu: preto pouzivam Fujitsu-Siemens servre, ktore umoznuju kontrolovat servre po sieti aj keby vobec nenabehol kernel, takze ak mi skape server, tak sa na dialku po sieti dostanem hoci aj do BIOSu, proste konzola po sieti do vsetkeho. Sorry za offtopic.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut Okt 11, 2005 8:01 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

timelord Napísal:
Ja viem ze offtopic, ale k tomu modulu: preto pouzivam Fujitsu-Siemens servre, ktore umoznuju kontrolovat servre po sieti aj keby vobec nenabehol kernel, takze ak mi skape server, tak sa na dialku po sieti dostanem hoci aj do BIOSu, proste konzola po sieti do vsetkeho. Sorry za offtopic.

aj HP ma taketo veci, len su nekrestansky drahe...
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
cievo
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 936
Bydlisko: Vrútky, Slovensko

PríspevokZaslal: St Okt 12, 2005 8:24 am    Predmet: Mno... Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:
timelord Napísal:
Ja viem ze offtopic, ale k tomu modulu: preto pouzivam Fujitsu-Siemens servre, ktore umoznuju kontrolovat servre po sieti aj keby vobec nenabehol kernel, takze ak mi skape server, tak sa na dialku po sieti dostanem hoci aj do BIOSu, proste konzola po sieti do vsetkeho. Sorry za offtopic.

aj HP ma taketo veci, len su nekrestansky drahe...


Jo, aj DELLy Smile

RIB a ILo karty sa tomu nadava Smile
_________________
...Good question is half of the answer...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger
frankie
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 13.05.2005
Príspevky: 116

PríspevokZaslal: St Okt 12, 2005 8:35 am    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

cievo Napísal:
fixinko Napísal:
timelord Napísal:
Ja viem ze offtopic, ale k tomu modulu: preto pouzivam Fujitsu-Siemens servre, ktore umoznuju kontrolovat servre po sieti aj keby vobec nenabehol kernel, takze ak mi skape server, tak sa na dialku po sieti dostanem hoci aj do BIOSu, proste konzola po sieti do vsetkeho. Sorry za offtopic.

aj HP ma taketo veci, len su nekrestansky drahe...


Jo, aj DELLy :)

RIB a ILo karty sa tomu nadava :)


Este jedna metoda: kupite Cisco 2509 alebo 2511 a seriaky nabodate do serverov. Pomaly uz kazdy civilizovany mainboard vie pustit konzolu na seriak uz od sameho zaciatku.
_________________
Si non confectus, non reficiat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
fixinko
Site Admin
Site Admin


Založený: 04.01.2005
Príspevky: 574
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St Okt 12, 2005 8:40 am    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

frankie Napísal:
cievo Napísal:
fixinko Napísal:
timelord Napísal:
Ja viem ze offtopic, ale k tomu modulu: preto pouzivam Fujitsu-Siemens servre, ktore umoznuju kontrolovat servre po sieti aj keby vobec nenabehol kernel, takze ak mi skape server, tak sa na dialku po sieti dostanem hoci aj do BIOSu, proste konzola po sieti do vsetkeho. Sorry za offtopic.

aj HP ma taketo veci, len su nekrestansky drahe...


Jo, aj DELLy Smile

RIB a ILo karty sa tomu nadava Smile


Este jedna metoda: kupite Cisco 2509 alebo 2511 a seriaky nabodate do serverov. Pomaly uz kazdy civilizovany mainboard vie pustit konzolu na seriak uz od sameho zaciatku.

hlasis sa ako sponzor?Very Happy
_________________
So let it be written, so let it be done....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
frankie
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 13.05.2005
Príspevky: 116

PríspevokZaslal: St Okt 12, 2005 9:25 am    Predmet: Re: Mno... Odpovedať s citátom

fixinko Napísal:

hlasis sa ako sponzor?:D


Ja, chudobny sietar?

Ale ak je to tento server, skus sa dohodnut s Klimom na prepojeni seriakom.
_________________
Si non confectus, non reficiat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Off Topic Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 195 days 8 hours 25 minutes | Average Load: 0.30, 0.33, 0.35

linux.nfo.sk topic RSS feed