NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

Nastavenie siete

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> TCP/IP
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Jozef
Anonymný





PríspevokZaslal: St Júl 20, 2011 2:00 pm    Predmet: Nastavenie siete Odpovedať s citátom

Cawte
Mam PC s integrovanou sietovkou Chipset Realtek® RTL8100BL. Nainstaloval som Slackware(kernel 2.4). Ked zadam prikaz ifconfig tak mi ju nenajde. Na stranke vyrobcu som hladal ovladac a tam pisu ze je v jadre 2.4 a vyssie.
Tak som trocha hladal na nete a nasiel som prikaz lspci a tu mi vypise toto:
Kód:
00:0b.0 host brigdge: STMicroelectronics STPC IIA Northbridge
00:0c.0 Isa bridge: STMicroelectronics STPC ISA bridge
00:0d.0 IDE interface: STMicroelectronics STPC: unknown device 0228
00:0e.0 USB Controller: STMicroelectronics STPC: unknown device 0230
00:1f.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co. Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
To znamena ze Slackware nasiel a pozna moju sietovku?
Ak ju pozna tak preco ju nezobrazuje ako Eth0?
Mozete mi poradit?
Nie je potrebne nieco zapnut alebo spustit?
Dakujem
Návrat hore
Anonymný






PríspevokZaslal: St Júl 20, 2011 2:25 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Skusil som zadat aj
Kód:
modprobe 8139too
Prebehlo bez chyb ale dalej nic a sprava sa to rovnako.
Návrat hore
Anonymný






PríspevokZaslal: Št Júl 21, 2011 10:04 am    Predmet: Odpovedať s citátom

skus ifconfig -a
predpokladam ze sietovku nastavenu nemas a ak si dobre spominam tak ifconfig zvykol nevypisovat rozhrania ktore su v admin state down....
Návrat hore
Jozef
Anonymný





PríspevokZaslal: Št Júl 21, 2011 11:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Anonymous Napísal:
skus ifconfig -a
predpokladam ze sietovku nastavenu nemas a ak si dobre spominam tak ifconfig zvykol nevypisovat rozhrania ktore su v admin state down....
Mas pravdu. Je tam Smile
A co je potrebne aby som to rozbehal ked ju down tak ako je spojazdnim ..... spustil som aj
Kód:
netconfig
a to nepomohlo.
Návrat hore
Jozef
Anonymný





PríspevokZaslal: Št Júl 21, 2011 11:38 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyskusal som zapnut sietovu kartu cez prikaz
Kód:
ip link set eth0 up
Odpoved na prikaz
Kód:
SIOCSIFFLAGS: Device or resource is busy

Ako mozem este zapnut sietovku? Je potrebne ju neako nastavit do defaultneho rezimu?
Návrat hore
Anonymný






PríspevokZaslal: Št Júl 21, 2011 12:13 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

skus ci ti tam nebezi nejaky dhcp klient, ak nie, tak skus spustit (predpokladam ze to mas v sieti kde dhcp server je)
pripadne si pozri dmesg, mohlo by byt zaujimave co ti to este napise okrem toho ze device or resource busy.... (to by totiz pisat na dany prikaz nemalo)
Návrat hore
Anonymný






PríspevokZaslal: Št Júl 21, 2011 12:58 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

na prikaz:
Kód:
dmesg
Vypisalo strasne vela Very Happy (desne hordy textu o PC)
skusim vytiahnut len to co by mohlo pomoct.
Kód:
.
.
.
Linux Kernel Card Services 3.1.22
  options: No Plug & Play device found
Intel ISA PCIC probe:
  Intel i82365sl B set ISA-to-PCMCIA at port 0x3e0 ofs 0x00, 1 socket
    host opts [0]: none
    ISA irqs (scaned) = 3,4,5,7,9,10,11,12 status change on irq 11
cs: IO port probe 0x0c00-0x0cff: clean.
cs: IO port probe 0x0820-0x08ff: clean.
cs: IO port probe 0x0800-0x080f: clean.
cs: IO port probe 0x03e0-0x04ff: excluding 0x400-0x42f
cs: IO port probe 0x0100-0x03af: excluding 0x320-0x32f
cs: IO port probe 0x0a00-0x0af: clean.
8139too Fast Ethernet driver 0.9.26
eth0: RealTek RTL8139 at 0xc1924000, 00:d0:c9:9f:61:6f, IRQ 11
oth0: Identified 8139 chip type 'RTL-8100B/8139D'
.
.
.
Zda sa akoby nebol ziadny problem o system ju identifikoval a ma prerusenie 11.
Mam taky dojem ze to nebude nic jednoduche Sad
Návrat hore
Jozef
Anonymný





PríspevokZaslal: Pi Júl 22, 2011 7:58 am    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyriesil som to.
Na jednom preruseni sedeli 2 zariadenia (aspon to tak vyzeralo).
na IRQ 11 bola Sietovka a este PCMCIA tak som si nasiel spustaci skrypt od PCMCIA a spustil som ho z argumentom STOP. Potom sa uz Sietovka dala zapnut a nebola zaneprazdnena. Tak som spustil sietovku a nastavil som IP a podobne srandy.
Po restarte som uz nemusel PCMCIA vypinat. Sietovka bezi bez problemov.
DAKUJEM za pomoc.
Návrat hore
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> TCP/IP Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 195 days 8 hours 33 minutes | Average Load: 0.42, 0.38, 0.37

linux.nfo.sk topic RSS feed