NFO Forum Network:  linux.nfo.sk (Linux forum)     net.nfo.sk (Network forum)     www.mforum.sk (M$ forum)
Obsah fóra linux.nfo.sk linux.nfo.sk
Fórum zaoberajúce sa nielen Linuxom...
 
 Watched TopicsWatched Topics   FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   Lite versionLite   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Prihlásiť, pre kontrolu súkromných správPrihlásiť, pre kontrolu súkromných správ   PrihláseniePrihlásenie 

Vlastný vyhľadávací nástroj

s local netwroku neviem stiahnut mail

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Mailserver
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
grgnet
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 87
Bydlisko: Ba

PríspevokZaslal: Št Jan 15, 2009 7:03 pm    Predmet: s local netwroku neviem stiahnut mail Odpovedať s citátom

Ahojte vsetci asi som uz fakt strasnalama Sad

zacnem takto:

doma : adsl linka s Verenjou a pevnou IP XX.XX.XXX.XX

Adsl router : nastavene NAT : nalocalnu IP : XXX.XXX.X.XX

poslem mail s napr: gmailu a dojde ked dam mailx vidim ho tam.... ale ...

notebook doma na localne ip : XXX.XXX.X.XX

nastavenie outlooku :
1.moznost
pop3 account : SSL 995, smtp 25, uzivatel login ...... vsetko ok ... nedal som secure password, neprejde to vyhodi to error ...

a to iste bez ssl na pop3 takze 110 port
2.
imap to iste ako keby tam nic nebolo... Sad
3.
telnet s domu na localnu ip na port 110,25 prejde bez akych kolvek problemov ....

telnet na vernejnu IP alebo DNS zaznam 25 padne hned ale 110 pocka tak 15 sek a potom to padne ...


poradte mi ... chcem na svojom notebooku mail account ktory mi pojdem ci budem na local alebo mimo domu u kamarat ... chapete ...

ak vam tu chybaju nejake info rad provajdnem....

asi budete mozno este chcet MTA: postfix, dovecot "mynetworks=127.0.0.0/8"


dakujemza pomoc ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Anonymný






PríspevokZaslal: Št Jan 15, 2009 9:42 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

mas dobre napisane prihlasovacie udaje, gogel totizto pouziva na pop3 adresu pop.gmail.com a nie pop3.gmail.com.
ak mas toto spravne tak, skus nie telnet ale ping na pop.gmail.com a hned uvidis ci je ujo googel zivy
Návrat hore
grgnet
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 87
Bydlisko: Ba

PríspevokZaslal: Št Jan 15, 2009 9:45 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

chlapec prepacale si mimo ... hovorim vlastny server doma .. nie Gmail...

pobavil si ma .... dakujem Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
grgnet
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 87
Bydlisko: Ba

PríspevokZaslal: Št Jan 15, 2009 11:08 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

asi to inak suvisi s niecim taky ze ked dam na locali do FF teda firefoxu tu domenu objavy sa mi gui adsl routra ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
timelord
Site Admin
Site Admin


Založený: 14.01.2005
Príspevky: 913
Bydlisko: Vancouver, British Columbia, Canada

PríspevokZaslal: Pi Jan 16, 2009 1:12 am    Predmet: Odpovedať s citátom

V prvom rade - pises ako tatar, sa potom necuduj, ze Ti ludia nerozumeju co vlastne chces, takze nevysmievaj sa z ludi, ktori nepochopili a snazili sa Ti poradit. Ta Tvoja reakcia odradila zo zaciatku aj mna nieco Ti pisat.

Ak uz teda napises nieco tak, ze ani boh tomu nerozumie, tak sa nevysmievaj z ludi, lebo mozno nevies, kolki sa prave rehocu z Teba.

K veci: v prvom rade si nastuduj NAT. Verejna IP Ti preklada port niekam do vnutra. Z vonku sa Ti da napojit (ak som spravne pochopil), ale z vnutra Tvojej siete Ti vonkajsia IP adresa na danych portoch neodpoveda? Mno lebo NAT. Takto to totiz vobec nefunguje.

Ja to mam urobene cez DNS. Mam v moje LAN interne DNS. Ked som niekde mimo domacej siete, tak vonkajsie DNS mi vrati vonkajsie IP a ked som v LAN, tak vnutorne DNS mi vrati interne IP. V Mailovom kientovi mam nastaveny hostname a nie IP, takze moj pocitac sa vzdy pripoji na patricnu IP adresu podla toho, kde sa nachadza.
_________________
SCUBA LIBRE
合気道 養神館
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
grgnet
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 87
Bydlisko: Ba

PríspevokZaslal: Pi Jan 16, 2009 1:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

sorry ale niesom hlupy na tolko aby som si na stahovanie mailov pouzival :

Citácia:
ak vam tu chybaju nejake info rad provajdnem....

asi budete mozno este chcet MTA: postfix, dovecot "mynetworks=127.0.0.0/8"
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
grgnet
Aktívny používateľ
Aktívny používateľ


Založený: 10.01.2005
Príspevky: 87
Bydlisko: Ba

PríspevokZaslal: Pi Jan 16, 2009 1:16 am    Predmet: Odpovedať s citátom

timelord Napísal:
V prvom rade - pises ako tatar, sa potom necuduj, ze Ti ludia nerozumeju co vlastne chces, takze nevysmievaj sa z ludi, ktori nepochopili a snazili sa Ti poradit. Ta Tvoja reakcia odradila zo zaciatku aj mna nieco Ti pisat.

Ak uz teda napises nieco tak, ze ani boh tomu nerozumie, tak sa nevysmievaj z ludi, lebo mozno nevies, kolki sa prave rehocu z Teba.

K veci: v prvom rade si nastuduj NAT. Verejna IP Ti preklada port niekam do vnutra. Z vonku sa Ti da napojit (ak som spravne pochopil), ale z vnutra Tvojej siete Ti vonkajsia IP adresa na danych portoch neodpoveda? Mno lebo NAT. Takto to totiz vobec nefunguje.

Ja to mam urobene cez DNS. Mam v moje LAN interne DNS. Ked som niekde mimo domacej siete, tak vonkajsie DNS mi vrati vonkajsie IP a ked som v LAN, tak vnutorne DNS mi vrati interne IP. V Mailovom kientovi mam nastaveny hostname a nie IP, takze moj pocitac sa vzdy pripoji na patricnu IP adresu podla toho, kde sa nachadza.



dakujem za radu tak sa idem skusit trapit s tym dns servrom ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Anonymný






PríspevokZaslal: Pi Jan 16, 2009 9:10 am    Predmet: Odpovedať s citátom

pokial chces fungovat na urovni IP, potrebujes dosiahnut toho, aby ti to preslo cez natovacie tabulky routra bez ohladu na to ci ides z domacej alebo externej siete...
na to by som ti asi najskor poradil aby si si ten server zapojil do ineho sietoveho segmentu (a ineho interface) na routri - a potom mozes na routri nastavit cez iptables pouzitelne pravidla aby ti to fungovalo (ak ti to router dovoluje, mydlove krabicky s tym mozu mat problem), druha moznost (ked mas neaku mydlovu krabicku bez pouzitelneho cli) je nechat prepojeny router len s tym serverom, zaroven ten server nechat robit aj router a celu vnutornu siet zapojit zan; v tomto pripade si celu srandu s NATom vies poriesit na serveri a v hrubom principe ti staci ked si pridas tu verejnu IP s maskou /32 na lo rozhranie na serveri
prajem veselu zabavu :Smile
Návrat hore
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra linux.nfo.sk -> Mailserver Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Server Uptime: 195 days 8 hours 24 minutes | Average Load: 0.28, 0.34, 0.35

linux.nfo.sk topic RSS feed